Max Verstappen heeft de Grand Prix van Azerbeidzjan op de vierde plek afgesloten. Tijdens de race leek het of een podiumplek mogelijk was, maar meer dan de vierde plek zat er aan het einde van de rit niet in.

Lees ook: Bottas verslaat Hamilton, vierde één-twee Mercedes van 2019

Na de kwalificatie mocht Verstappen aanvangen op de vierde plek, maar bij de start verloor hij een plekje aan Sergio Perez, die hij in de zesde ronde weer heroverde. In ronde tien ging ook Charles Leclerc voorbij aan de Nederlander, waardoor hij werd terugverwezen naar de vijfde plek. Daar bivakkeerde hij een tijdje, om de vierde plek weer terug te pakken toen Leclerc voor zijn pitstop naar binnen ging. Sebastian Vettel aanvallen voor de derde plek zat er niet in, waardoor Verstappen uiteindelijk de race eindigde op deze plek.

© Motorsport images.

Vooral het tempo van Verstappen op de medium band was indrukwekkend. “We reden het gat naar de top drie dicht, dat ging goed. Volgens mij hebben we zeven tot acht seconden gewonnen ten opzichte van hen”, vertelt hij aan Ziggo Sport. Toch stagneerde zijn tempo na de vituele Safety-car. “Na de Safety-car had ik gewoon geen temperatuur meer in mijn banden en dat kwam ook niet terug. Dan ga je ook geen risico nemen, want dan hang in de muur.”

Voor Verstappen is het de derde vierde plek op rij, nadat hij in de eerste race van 2019 nog een derde plek binnenhaalde. Toch is hij tevreden over zijn resultaat. “De vierde plek is redelijk goed. Punten pakken is het enige dat we op dit moment kunnen doen.” Voor Red Bull is het wachten op de updates die in Spanje worden ingevoerd. “Ik ben benieuwd wat het gaat brengen. We zijn alleen niet de enige met upgrades.”

© Motorsport images.