Max Verstappen denkt dat er zaterdag nog meer uit zijn Red Bull-bolide te halen valt, maar acht het onwaarschijnlijk dat hij in de kwalificatie in Singapore mee kan doen om pole.

Na afloop van de tweede vrije training, waarin hij als derde eindigde op 0.522 seconde van Kimi Räikkönen, vertelt Verstappen dat zijn vrijdag op het Marina Bay Street Circuit ‘niet perfect’ was maar wel redelijk. “Ik denk echter dat we er nog wel meer uit kunnen halen.”

Volgens Verstappen was zowel zijn korte als lange run verder niet geweldig, maar wel in orde. “We kunnen de auto ook nog wel verbeteren”, vervolgt Verstappen, die aangeeft dat het oplossen van een (klein?) motorisch mankement waar hij in VT2 last van had daarbij hoort. “Wat het precies was, weten we niet, maar hopelijk kunnen we het oplossen.”

Verstappen geeft echter aan dat Red Bull waarschijnlijk niet snel genoeg is voor pole. “Daarvoor staan we net te veel op achterstand, maar we moeten maar zien waar we terechtkomen na een nacht aan de auto werken”, aldus de coureur die voor aanvang van het raceweekend al verklaarde in principe op een startplek op de tweede rij te mikken.