Max Verstappen verwacht geen wonderen in Singapore. De Nederlander denkt dat Red Bull op het stratencircuit mee kan doen om een podiumplek, maar de zege zit er volgens hem normaal gesproken echt niet in. “Dit is geen Monaco.”

“Misschien dat het er vrijdag in de trainingen goed uitziet, maar daarna krijgen wij het moeilijk”, voorspelt Verstappen in Singapore in gesprek met de Nederlandse pers, doelend op het moment ‘in Q2 of Q3’ dat rivalen Ferrari en Mercedes hun motoren opendraaien. Op vol vermogen komt de Renault-V6 achterin zijn Red Bull volgens Verstappen zeventig pk te kort. “Minimaal”, benadrukt hij.

Hoewel het Marina Bay Street Circuit in de Aziatische metropool op papier bochtig is, is het volgens Verstappen ‘geen Monaco’. “Er zitten toch nog wel wat langere rechte stukken in.” En daar komt dan bij dat het gebrek aan vermogen van de Renault-motor over de hele lijn pijnlijk voelbaar is: “Zodra het gas erop gaat, zijn we gewoon minder.”

Het podium is volgens Verstappen wel een haalbare kaart – “dat kan, we moeten ook proberen de tweede rij te halen in de kwalificatie” – de zege normaliter niet. Natuurlijk, als er gekke dingen gebeuren en in de Singapore ogenschijnlijk onvermijdelijke safetycar weet je het nooit. “Maar dan heb je het over geluksdingen. Op pure snelheid zit het er niet in.”