*

Verstappen laakt afstelling na matige kwalificatie: ‘We zijn gewoon te conservatief’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

13 oktober 2019 04:47

Verstappen laakt afstelling na matige kwalificatie: ‘We zijn gewoon te conservatief’

In de eerste sector kan Red Bull nog enigszins meekomen met de Ferrari’s en Mercedessen maar daarna verliezen Max Verstappen en Alexander Albon de top 4 snel uit het oog. Na de kwalificatie was er een gapend gat van bijna acht tienden naar de poletijd van Sebastien Vettel. En dat deed pijn bij de Nederlander: “Ik ben echt niet blij met deze kwalificatie.”

Lees ook: Verstappen: ‘Eerste training niet best, tweede stukken beter’

Voorafgaand aan het Honda-feest in eigen land werd er nog optimistisch geschermd met een nieuwe brandstof en verhoogde motorstanden. In de kwalificatie liepen Verstappen en Albon echter weer achter de feiten aan. Verstappen laakte na de sessie vooral de afstelling van de auto. “We hebben teveel dingen veranderd waardoor we in Q3 niet goed waren.”

Verstappen dacht nog met een eventuele slipstream het verlies in de snelle sectoren 1 en 2 te kunnen goedmaken. “Ik heb daar nog om gevraagd omdat we sowieso de langzaamste zijn, ik rijd ook nog eens met de meeste vleugel. Maar elke keer gaat er wel weer wat fout. Ik ben niet blij met deze kwalificatie.” Voor de race houdt Verstappen zich nog vast aan de racepace van de auto: “Ik ga er met vertrouwen in maar we kunnen het gewoon veel beter doen. Maar elke keer zijn we te conservatief. Dat is het. ”

Lees ook: Max Verstappen verwacht geen wonderen in Japan: ‘Wil geen valse hoop creëren’

Foto: Motorsport Images