*

Verstappen: ‘Loyaliteit naar Red Bull toe belangrijk’

Daan de Geus

Daan de Geus

17 maart 2016 11:42

Verstappen: ‘Loyaliteit naar Red Bull toe belangrijk’
Racepictures

Max Verstappen wordt geregeld met Ferrari en Mercedes in verband gebracht, maar de Toro Rosso-coureur benadrukt loyaliteit aan broodheer Red Bull ook belangrijk te vinden.

“Ik vind namelijk dat je loyaal moet zijn, en Red Bull heeft me de kans gegeven Formule 1 te rijden”, verklaart de coureur die deel uitmaakt van het talentenprogramma van de energiedrankfabrikant en daardoor bij opleidingsteam Toro Rosso is ondergebracht, waarvoor hij in 2015 in de Formule 1 debuteerde.

Verstappen staat aan de vooravond van zijn tweede Formule 1-seizoen en heeft er geen geheim van gemaakt dat hij na dit jaar eigenlijk hogerop wil. De opstap naar Red Bull Racing maken is daarbij – ondanks alle media-berichten waarin hij haast naar Ferrari of Mercedes toe wordt geschreven – zeker een reële optie, benadrukt Verstappen.

“Ik ben erg happy bij Red Bull en zie geen reden om iets te veranderen”, maakt de achttienjarige Nederlander duidelijk. Specifiek gevraagd naar een mogelijke Ferrari-toekomst, reageert hij nuchter: “Zoals gezegd, ik voel me goed bij Red Bull en we zien verder wel wat er in de toekomst gebeurt.”