*

Verstappen: ‘Derde Toro Rosso-jaar niet het doel’

Daan de Geus

Daan de Geus

9 maart 2016 09:50

Verstappen: ‘Derde Toro Rosso-jaar niet het doel’
Racepictures

Na 2016 nog een derde seizoen voor Toro Rosso rijden is voor Max Verstappen een mogelijkheid, maar het is ‘niet het doel’, vertelt de Nederlander die vooruit op de grid wil.

Gevraagd door Motorsport.com of het een mogelijkheid voor hem is om na 2016 bij Toro Rosso te blijven, antwoordt Max Verstappen dat dit zo is: “Maar het is niet mijn doel, want ik wil vooruit”, maakt hij ook duidelijk.

Verstappen benadrukt ‘geweldig’ op zijn plek te zitten bij Toro Rosso: “Want ik heb hier veel plezier en het team is echt een familie.”

Formula One Testing, Barcelona, Circuit de Catalunya, Barcelona, Spain, Thursday 3 March 2016 - Max Verstappen (NLD) Scuderia Toro Rosso STR11.

Max Verstappen gaat zijn tweede jaar in met Red Bulls opleidingsteam Toro Rosso.

“Maar”, vervolgt hij. “Uiteindelijk wil je toch races winnen, wil je vooruit en de absolute top bereiken”, zegt de coureur volgens wie de toekomst er hoe dan ook ‘erg positief’ uitziet.

“Ook voor volgend jaar al”, voegt hij daar aan toe. “Ik wil ook gewoon genieten van dit seizoen en proberen meer ervaring op te doen. Waar ik in 2017 terecht kom, zien we dan nog wel.”

Ferrari
Verstappen deelt zijn doel om races en titels te winnen natuurlijk met Toro Rosso’s grote broer Red Bull Racing, maar een ander team waar de Nederlander vaak mee in verband is gebracht, is Ferrari.

Verstappen laat weten dat het hem streelt dat hij aan Ferrari wordt gekoppeld – ‘want het is goed als anderen positief over je zijn’ – maar zegt dat er verder niks speelt: “Er is niet gaande. Ik ben op het moment gelukkig waar ik zit.”