*

Verstappen met meer vertrouwen naar België en Italië: ‘We hebben genoeg vermogen’

Laurens Stade

Laurens Stade

27 augustus 2019 13:00

Verstappen met meer vertrouwen naar België en Italië: ‘We hebben genoeg vermogen’

Max Verstappen kijkt dit jaar met meer vertrouwen uit naar de races in België en Italië dan voorgaande jaren. De Nederlander zegt dat ondanks Ferrari op de rechte stukken wel het voordeel zal hebben, Red Bull goede kansen heeft op de overwinning. Ook Honda zelf heeft meer vertrouwen, en is niet bang voor de vermogen-circuits.

In 2018 eindigde Verstappen op de derde plaats met de Red Bull, wat toen nog met de Renault-motor reed. Hij kwam met een flinke achterstand van ruim dertig seconden over de finish, achter racewinnaar Sebastian Vettel en Lewis Hamilton die tweede eindigde. Dit jaar verwacht Verstappen dat het veel dichterbij elkaar zal zitten.

Lees ook: Door de lens van Peter: 16-jarige Verstappen presenteert zich aan wereldpers in Spa

”Vorig jaar misten we overduidelijk vermogen”, zegt Verstappen tegen Motorsport.com. ”Daardoor waren de snelle circuits zeer pijnlijk. Dit jaar zitten we dichterbij Mercedes, en hoewel Ferrari vliegt op de rechte stukken, hebben zij minder downforce. Het ziet er dus goed uit voor ons tegen Ferrari, maar op die rechte stukken hebben zij wel echt een voordeel”, aldus Verstappen. De 21-jarige Nederlander noemt daarbij Silverstone en Hockenheim als voorbeelden van perfecte circuits voor de Italiaanse renstal.

Foto: Motorsport Images

‘Vrezen snelheidscircuits niet langer meer’
Verstappen liet zich de afgelopen tijd zeer positief uit over de progressie van Honda en Red Bull, en hij verwacht dat die lijn zich zal voortzetten. ”We weten dat we de auto nog kunnen verbeteren. Op motorisch gebied wordt enorm hard gewerkt. We weten dus wat eraan zit te komen aan updates voor de komende races. Dat verloopt allemaal heel nauwkeurig en we nemen geen grote risico’s. Het is dus niet zo dat we ineens motorproblemen gaan krijgen omdat ze heel raar hebben zitten doen”, aldus Verstappen.

Lees ook: Verstappen prijst mentaliteit Honda: ‘Ze weten wat ze moeten doen en zijn enorm toegewijd’

Niet alleen Verstappen heeft er meer vertrouwen in, ook Honda zelf ziet de races op Spa-Francorchamps en Monza met alle vertrouwen tegemoet. De Japanse motorleverancier vreest nu minder voor de snelheidscircuits. ”Ik weet niet angst het juiste woord is, maar het negatieve gevoel wat we hadden bij vermogen-circuits is minder geworden”, zegt Honda-baas Masashi Yamamoto tegen hetzelfde Motorsport.com. ”Daarnaast waren we vorig jaar in Spa en Monza ook niet zo slecht. Het resultaat was beter dan verwacht, en dat kwam door onze omgang met de krachtbron. Na Oostenrijk hebben we daar veel van geleerd, dus we zijn zeker minder bang voor de komende races”, aldus Yamamoto.