*

Door de lens van Peter: 16-jarige Verstappen presenteert zich aan wereldpers in Spa

Sjaak Willems

Sjaak Willems

27 augustus 2019 10:00

Door de lens van Peter: 16-jarige Verstappen presenteert zich aan wereldpers in Spa

Peter van Egmond is als fotograaf aanwezig geweest bij honderden F1-races en is sinds het begin van FORMULE 1 in 1994 aan het tijdschrift verbonden. Zijn archief behelst misschien wel miljoenen foto’s, in het kader van ons 25-jarig jubileum zoekt hij er elke week één uit.

Peter van Egmond

Kijk voor zijn beste foto’s in alle formaten en vormen   in zijn online shop.

Het is deze week vijf jaar geleden dat een 16-jarige Max Verstappen zich presenteerde aan het F1-journaille. Het was op dat moment al bekend dat hij het jaar erop zou debuteren voor Toro Rosso, in de paddock van Spa-Francorchamps stond hij de pers te woord.

Lees ook: Door de lens van Peter: McLaren kreeg confetti niet van de auto, rekening ging naar de FOM

“Er liep enorm veel volk bij Red Bull rond en ik dacht eerst nog dat het voor Vettel was. Het bleek dus een persconferentie voor Max Verstappen te zijn. De belangstelling was enorm, niet alleen op het moment dat deze foto genomen werd, maar het hele weekend door”, herinnert Peter van Egmond. “Wat me opviel was, hoe volwassen Max er mee omging. Hij kijkt je aan, luistert echt en geeft goede antwoorden. Hij komt heel natuurlijk over en je kunt je bijna niet voorstellen dat we het hier over een jongen van pas zestien jaar hebben.”

“Jos liep trouwens even weg toen het begon. Hij herinnerde zich nog van vroeger hoe vervelend hij het vond als zijn vader hem op de vingers keek tijdens een persconferentie. Knap vind ik dat: hij laat zijn zoon over aan de verzamelde wereldpers en zou er ongetwijfeld het liefst naast zijn gaan zitten, maar hij vertrouwt erop dat Max het alleen af kan. En dat kon hij.”

Lees ook: Door de lens van Peter: Het zeldzame beeld van Hamilton en een rokende Mercedes

Foto: Peter van Egmond

Foto: Peter van Egmond