*

Door de lens van Peter: Het zeldzame beeld van Hamilton en een rokende Mercedes

Sjaak Willems

Sjaak Willems

13 augustus 2019 10:56

Door de lens van Peter: Het zeldzame beeld van Hamilton en een rokende Mercedes

Peter van Egmond is als fotograaf aanwezig geweest bij honderden F1-races en is sinds het begin van FORMULE 1 in 1994 aan het tijdschrift verbonden. Zijn archief behelst misschien wel miljoenen foto’s, in het kader van ons 25-jarig jubileum zoekt hij er elke week één uit.

Peter van Egmond

Kijk voor zijn beste foto’s in alle formaten en vormen   in zijn online shop.

Lees ook: Door de lens van Peter: McLaren kreeg confetti niet van de auto, rekening ging naar de FOM

De Mercedes is in het hybride tijdperk zó betrouwbaar gebleken dat volgers de momenten waarop Lewis Hamilton zijn Zilverpijl aan de kant moest zetten, zo kunnen opdreunen. Oostenrijk 2018, Maleisië 2016, Singapore 2015. In Hongarije 2014 gebeurde het ook een keer: in de kwalificatie, dat wel. Het leverde een echte ‘Van Egmond’ op.

Gebogen hoofd
“Het plan was om de kwalificatie in Hongarije te beginnen met fotograferen aan het eind van de pitstraat. Op het scherm zag ik dat Lewis Hamilton brandend richting de pits kwam en dus heb ik het op een lopen gezet. Voor de vlammen was ik te laat, maar ik kon wel de nasleep vastleggen. Hoe hij met gebogen hoofd terugloopt en de onscherpe auto op de achtergrond maakt het een sfeervolle plaat die mooi de ellende weergeeft waar hij mee te maken heeft.”

Lees ook: Door de lens van Peter: Het feestweekend van Mercedes in één foto gevangen

De Brit moest dus vanuit de pits starten maar leverde wel een topprestatie door alsnog het podium te halen. “Hij reed wel weer een dijk van een race, dus dat is toch een beetje zoete wraak.”

Foto: Peter van Egmond