*

Verstappen mikt op podiumplaats in Singapore

Eelco den Boer

Eelco den Boer

8 september 2017 14:05

Verstappen mikt op podiumplaats in Singapore
Peter van Egmond

Max Verstappen kijkt vol goede moed uit naar de Grand Prix van Singapore. Na de hogesnelheidscircuits in Spa en Monza denkt hij op het stratencircuit betere kansen te hebben.

“Singapore is altijd een speciaal weekend”, blikt Verstappen vooruit op de avondrace die onder kunstlicht wordt verreden. “In het verleden hebben we laten zien sterk voor de dag te kunnen komen op dit circuit. Ik denk dat we dit jaar zeker voor een podiumplaats moeten kunnen strijden.”

De Grand Prix van Singapore is fysiek de zwaarste van het seizoen. “De hoge temperaturen en lengte van de race maken het een zware beproeving”, erkent Verstappen, “maar daar ben ik goed op voorbereid. De afgelopen weken heb ik al trainingen gedaan in de sauna om te wennen aan de hitte die ons in Singapore en Maleisië te wachten staat.”

Aangezien zijn geplaagde Renault-motor nog altijd veel vermogen tekort komt op de rechte stukken, is Verstappen blij weer op een circuit te komen met lekker veel bochten. “En zoals de meeste stratencircuits is het behoorlijk hobbelig, dus dat maakt het nog uitdagender. Daar hou ik wel van.”