*

Verstappen moest oppassen bij start: ‘Het was hectisch’

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

12 mei 2019 17:37

Verstappen moest oppassen bij start: ‘Het was hectisch’
Motorsport Images

Max Verstappen behaalde in Spanje zijn tweede podiumplek van het seizoen. Achter de dominante Mercedes-coureurs pakte de Nederlander de derde plek, waar hij zeer tevreden mee was. Bovendien staat hij door zijn resultaat van vandaag derde in het kampioenschap.

Lees ook: Mercedes pakt vijfde één-twee zege op rij, Hamilton verslaat Bottas

Na de kwalificatie gaf hij het zelf al aan, het gat naar Mercedes is ‘duidelijk te groot‘. Toch zag hij mogelijkheden, want met zijn vierde startpositie had hij goed zicht op de derde plek. Daarvoor moest hij wel de Ferrari van Sebastian Vettel voorbij, wat hij direct bij de start deed. Dat ging echter niet vanzelf. “Het was een hectische eerste bocht”, vertelt Verstappen. “Ik hield even in en kon toen mijn positie pakken.”

(Tekst gaat verder de foto)

Het moment van de start, Max Verstappen houdt even in om aan te kijken wat de drie voor hem doen. Het kostte hem zijn vierde plek maar twee bochten later lag de Nederlander alweer derde. Foto: Motorsport Images

Daarna was het kwestie van positie behouden en de race uitrijden. Even werd het nog spannend, want na de herstart moest hij achterom kijken naar de Ferrari van Vettel. “Om te verdedigen had ik alle power nodig”, vertelt hij aan Ziggo sport. Ruimte om naar voren te kijken was er niet, want de Mercedes-mannen op plek één en twee waren de hele race buiten bereik. “Mercedes was te snel, maar ik kon mijn eigen tempo rijden.”

Toch was de Red Bull-coureur tevreden met zijn eigen tempo. Zijn snelheid was beter dan die van de Ferrari, waarmee Red Bull de aansluiting met het Italiaanse team lijkt te hebben gevonden. “We waren competitief en ik ben blij om op het podium te staan”, sluit hij af.

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte (1995) groeide op tijdens het Schumachertijdperk, maar begon de sport pas intensief te volgen na het (eerste) pensioen van zijn jeugdheld. Kwam in 2018 bij FORMULE 1 terecht, waar hij vooral schrijft tijdens de Grand Prix weekenden. Hij is geïnteresseerd in de laatste nieuwtjes en geruchten, achtergrondverhalen, het politieke spel in het miljoenencircus en de roemruchte geschiedenis van de Formule 1. Daarnaast heeft hij belangstelling voor de Formule E, geschiedenis en luchtvaart.