Lewis Hamilton en Valtteri Bottas hebben Mercedes in de Spaanse Grand Prix de vijfde één-twee zege op rij bezorgd. De Brit verschalkte bij de start zijn Finse teamgenoot, die van poleposition startte. In deze volgorde reden de Mercedes-coureurs vervolgens naar de finish. Max Verstappen mocht met de Mercedes-rijders mee naar het podium om de laatste bokaal op te halen.

Lees ook: Verstappen moest oppassen bij start: ‘Het was hectisch’

Waar Mercedes tijdens de wintertest niet zo sterk uit de startblokken leek te komen op het circuit van Barcelona, was daar vandaag niets van terug te zien. De Zilverpijlen haalden met groot gemak hun vijfde één-twee zege op rij binnen en gaven daarmee de perfecte start van het seizoen een vervolg. Het was echter niet polesitter Valtteri Bottas die won, maar Lewis Hamilton. Dat de voorsprong ‘maar’ zeven seconden was, kwam door een late safety car. Het verschil had vele malen groter kunnen zijn.

De Ferrari’s met elkaar in gevecht, hoe lang gaat dit nog goed? © Motorsport images.

Verstappen P3 voor worstelende Ferrari’s
Achter de Mercedes-coureurs was het Max Verstappen die de derde plek binnenhaalde. De als vierde gestarte Nederlander rekende bij de start af met Sebastian Vettel en behield deze plek tot het einde van race. Het is de tweede podiumplek dit seizoen voor de Red Bull-coureur. Op de plekken vier en vijf eindigden respectievelijk Sebastian Vettel en Charles Leclerc.

De beide Ferrari-mannen wisselden geregeld stuivertje, al dan niet met behulp van teamorders. De mannen in het rood, die tijdens de wintertest op dit circuit nog indruk maakten met hun snelheid, konden vandaag geen vuist maken en waren meer in gevecht met elkaar dan met de andere rijders.

Na de Ferrari’s kwam Pierre Gasly op een anonieme zesde plek binnen. Kevin Magnussen was namens Haas ‘best of the rest’, gevolgd door Carlos Sainz. Danill Kvyat en Romain Grosjean maakten de top 10 compleet. Het punt voor de snelste ronde gaat naar Hamilton, die daarmee de volle buit binnen harkt. De enige uitvallers waren Lance Stroll en Lando Norris, die in ronde 46 met elkaar in contact kwamen.

© Motorsport images.