Max Verstappen heeft op de voorlaatste testdag in Barcelona probleemloos 187 ronden afgelegd. Reden voor tevredenheid bij de Red Bull-coureur, ook qua pace.

Verstappen reed 187 rondjes in Barcelona.

Dat laatste lijkt misschien enigszins gek, aangezien Verstappen de voorlaatste tijd reed. Zijn 1:19.842 was 2.6 seconde trager dan de snelste tijd van Sebastian Vettel, die bovenaan de tijdenlijst eindigde, maar “de focus lag op long runs“, legt Verstappen uit.

“Het draaide dus om rondjes rijden. Veel rondjes rijden”, vertelt Verstappen, die er maar liefst 187 aflegde. Alleen Vettel reed er eentje meer. “Qua betrouwbaarheid zijn we klaar voor de start van het seizoen”, zegt Verstappen, na op één dag bijna drie raceafstanden te hebben gereden.

“Het gevoel dat ik van de auto kreeg was goed. We hadden geen problemen ik was ook happy met de pace. Dit is zeker een goed uitgangspunt”, vervolgt Verstappen. Of de auto qua snelheid vergeleken met Mercedes en Ferrari ook genoeg in huis heeft, kan Verstappen nog altijd niet zeggen: “Daar komen we pas achter als we echt gaan racen. Maar ik denk dat we happy mogen zijn met wat we hebben. Ik ben er klaar voor.”

Verstappen is er klaar voor.