*

Verstappen: ‘Monaco is niet de beste baan voor me geweest, hopelijk kan ik dat veranderen’

Daan de Geus

Daan de Geus

18 mei 2019 09:13

Verstappen: ‘Monaco is niet de beste baan voor me geweest, hopelijk kan ik dat veranderen’
Red Bull

Het circuit van Monaco is Max Verstappen tot op heden niet heel gunstig gezind geweest, maar de Nederlander hoopt daar volgende week verandering in te brengen en zijn podiumplek uit Spanje op te volgen met een goed resultaat.

In 2015 klapte Verstappen na een botsing met Romain Grosjean hard de vangrail in in Monaco. In 2016 raakte hij de vangrail maar liefst drie keer – waaronder in de race, waarna het wederom einde verhaal was. In 2017 zag hij een podiumplek door zijn vingers glippen door hoe zijn strategie uitpakte. Vorig jaar crashte hij in VT3 en kon daarna niet meedoen aan de kwalificatie én niet om de zege, die zijn toenmalige teamgenoot Daniel Ricciardo pakte.

Dus ja, dat Monaco ‘niet het beste circuit voor me is geweest’, dat kan Verstappen wel stellen, al maakt de Red Bull-rijder zich natuurlijk nog altijd vol goede moed op voor de race in zijn woonplaats. “Want hopelijk kan ik daar dit keer verandering in brengen”, zegt hij. “Het was super om vorige week in Barcelona weer op het podium te staan en ik zie ook echt uit naar Monaco, wat een speciaal en hectisch weekend is, en altijd heel leuk.”

Lees ook: Verstappen: ‘In Monaco kon ik Red Bulls Energy Station wel afbreken’

Verstappens Red Bull-teamgenoot Pierre Gasly schaart het weekend in Monaco onder zijn favorieten, ook omdat het circuit ‘ontzettend technisch’ is. “Een rondje in de kwalificatie kan daar zomaar je spannendste rondje van het jaar zijn. Dat gevoel van zeventig seconden lang vlak langs de vangrails scheuren, is pure adrenaline.”

De jonge Fransman had in 2018 in Monaco ook een race om trots op te zijn: “Ik behaalde er mijn op één na beste resultaat van het seizoen (zevende, red.) dus ik verheug me erop er weer te zijn en dat momentum te behouden. Daarnaast is het een tweede thuisrace voor me, wat het ook speciaal maakt.”

Video: Verstappen en Gasly over Circuit Zandvoort: ‘Zandvoort is smal, dat maakt het spannend’