Met de komst van de Grand Prix van Nederland krijgt Max Verstappen er een tweede thuisrace bij. De Nederlander is van alle huidige F1-coureurs misschien wel de coureur met de meeste ervaring op het duinencircuit. In Barcelona nam Verstappen de tijd om Zandvoort te bespreken met teamgenoot Gasly.

Zowel Verstappen en Gasly hebben ervaring op Circuit Zandvoort. De Nederlander reed er in de Formule 3 en tijdens de Jumbo Racedagen, de Fransman in de Formule Renault 2.0. Komend weekend keren beide coureurs terug naar het duinencircuit voor de Jumbo Racedagen 2019.

Lees ook: Thuisrace voor Verstappen: ‘Mooi, maar geen extra motivatie’

“Het is een iconisch circuit”, zegt Verstappen. “Ik vergelijk het een beetje met Suzuka, dat door dezelfde persoon is ontworpen.” Gasly herinnert zich vooral hoe uitdagend de baan is. “Zandvoort is smal, dat maakt het spannend”, aldus de Fransman.

Gasly vraagt zich af hoe het is om met een F1-bolide op Zandvoort te rijden. “Uitdagend”, antwoordt Verstappen. “Er zijn geen uitloopstroken, dus als je van de baan gaat, is het gedaan.” Het Red Bull-duo beseft wel dat er aanpassingen nodig zijn aan het circuit. “Hier en daar zal wel iets veranderd worden”, zegt Verstappen.

Het gesprek tussen Verstappen en Gasly:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Video: Red Bull

Lees ook: Max Verstappen neemt teamgenoot Gasly mee naar jaarlijks feest op Jumbo Racedagen