Max Verstappen zag zich in Monaco een podiumplek door de neus geboord worden door een (te) vroege pitstop. De mislukte strategie is in aanloop van de Grand Prix van Canada niet meer besproken met het team. “Ik denk dat ze zelf ook wel zien dat het beter kan.”

De scheldwoorden over de boordradio waren niet van de lucht toen Verstappen na zijn vroege pitstop vast kwam te zitten achter Carlos Sainz en daardoor even later zijn positie verloor aan teamgenoot Daniel Ricciardo, die ronden later naar binnen kwam voor zijn bandenwissel.

Verstappen was niet happy met de strategie in Monaco. “Ik denk dat het team zelf ook wel ziet dat het beter kan.”

“Als de kans op een podium je op deze manier door de neus wordt geboord, ben je natuurlijk pissig”, blikt Verstappen in Montréal terug op Monaco.”Het zou heel slecht zijn als het je niets zou uitmaken. Dan hoor je niet in de Formule 1 thuis.” Over de kritiek op zijn taalgebruik over de boordradio haalt hij zijn schouders op. “Wat moet ik dan zeggen? Dank je wel, jongens?”

Direct na de race in het Prinsdom is er bij Red Bull nog wel gesproken over de gebeurtenissen, maar daarna niet meer, zo vertelt Verstappen. “Het heeft geen zin om er over te blijven praten, daar schiet je niks mee op. Ik weet wat er fout is gegaan. En dat heeft het team zelf ook wel gezien. Ik heb lekker wat tijd doorgebracht met familie en vrienden, laten we nu kijken of we het hier beter voor elkaar krijgen.”

Niet makkelijk
Dat het er echter niet gemakkelijk op wordt op Circuit Gilles Villeneuve, beseft Verstappen uiteraard. De lange rechte stukken zijn niet in het voordeel van de nog steeds ondermaats presterende Renault-motor achterin zijn Red Bull. “Winnen zit er niet in. Maar toch ben ik positief. Ik wil gewoon het beste eruit halen dat erin zit, en als dat plek vier is, dan is dat zo.”

Verstappen heeft overigens niet zo veel op met het circuit op het Île de Notre-Dame in Montréal. “Mijn vader vond het hier geweldig, maar ik heb meer met lange, snelle bochten zoals in Spa.”

Ook van de ‘Wall of Campions‘, de muur bij het opkomen van het rechte stuk waartegen veel coureurs in de loop der jaren hun Waterloo vonden, is Verstappen niet onder de indruk. “Als je de kerbstones aan de binnenkant te veel raakt, ga je er natuurlijk in. Maar vergeleken met Monaco stelt het weinig voor.”