Max Verstappen is tevreden over de snelheid van zijn auto op de Red Bull Ring. Minder blij is hij met de hoge kerbstones langs de baan. 

Verstappen verloor bij zijn eerste kennismaking met de hoge kerbs een deel van zijn voorvleugel, maar kon wel verder rijden. De tweede aanvaring leverde meer schade op en bracht zijn training ten einde.

“Ik snap dat we de baanlimieten niet mogen overschrijden, maar dan kunnen ze er beter een muur neerzetten”, vertelt Verstappen op zijn website Verstappen.nl. “Nu heb ik door die kerbstones twee voorvleugels en mijn voorwielophanging kapot gereden. De kerbs zijn naar mijn idee te hoog, al is duidelijk dat ik ze had moeten proberen te vermijden.”

Ook in de tweede training kon Verstappen minder ronden rijden dan hij had gewild, ditmaal door de hevige regen. Toen de baan eenmaal weer droog was, noteerde hij de zevende tijd, op bijna acht tienden van snelste man Nico Rosberg.

“De snelheid was prima, net als vanochtend”, aldus Verstappen. “Ik had niet verwacht dat we zo dicht bij de coureurs van Mercedes zouden staan. Door mijn probleem vanochtend heb ik natuurlijk een beetje tijd verloren, maar gelukkig niet al te veel. Dus ik ben toch behoorlijk tevreden over vandaag. De auto voelt goed aan en het tempo is goed, dus we staan er prima voor.”