Max Verstappen is redelijk tevreden over de eerste trainingsdag voor de Grand Prix van België, waar hij tweemaal de vierde tijd noteerde. “Het kan natuurlijk altijd beter, maar we zaten niet ver van de top.”

Op zijn website laat Verstappen optekenen dat Red Bull nog zoekt naar de juiste oplossing om het tekort aan motorvermogen te compenseren, bijvoorbeeld door te spelen met de vleugelstanden:
“We verliezen wel nog teveel tijd op de rechte stukken, zoals je in de tijden in de eerste en laatste sector kunt zien. Daniel was daarom met een andere filosofie onderweg. We zoeken een goed compromis, want het is lastig voor ons om hard te gaan op de rechte stukken én snel te zijn in de bochten. Dus het is niet eenvoudig.”

Red Bull heeft nog een flinke achterstand weg te werken ten opzichte van Mercedes en Ferrari. “Ik had het niet anders verwacht”, zegt Verstappen. “We zijn op dit moment nog steeds het derde team en ook het gat achter ons is groot. In de kwalificatie kunnen de eerste twee teams hun vermogen opschroeven, dus normaal gesproken staan we vijfde of zesde. Tenzij het gaat regenen. Daar ziet het nu niet naar uit, maar je weet het nooit op Spa.”