Max Verstappen heeft de derde training op de tweede plaats afgesloten. Nico Rosberg bleef hem nipt voor, maar Verstappen was wel een halve seconde sneller dan teamgenoot Daniel Ricciardo.

Verstappen gaat vroeg in de sessie de baan op, met de zachte banden. In plaats van enkel een installatieronde gaat hij direct voor een geklokte ronde. Er zijn maar een paar andere auto’s op de baan, dus hij heeft geen last van verkeer. Hij is net op tijd klaar met zijn snelle ronde wanneer Pascal Wehrlein voor een rode vlag zorgt. Wel treft Verstappen op weg terug naar de pits een enorme hagedis op het circuit, maar beiden komen veilig op hun bestemming.

Wanneer Verstappen voor de tweede keer naar buiten gaat, opnieuw op een setje zachte banden, is hij gezakt naar de vijfde plaats, achter de Mercedessen en Ferrari’s maar nog voor teamgenoot Daniel Ricciardo. Carlos Sainz duwt hem nog een plek verder terug, maar gezien het gebruik van verschillende bandensoorten is dat niets zorgwekkends. Verstappen demonstreert tijdens de lange run even zijn driftkwaliteiten in bocht zeven.

Als ook Daniil Kvyat en Nico Hülkenberg zich voor Verstappen hebben genesteld, wordt het voor hem tijd op de ultrazachte banden op pad te gaan. Daarmee klimt hij naar de tweede plaats, op slechts zes honderdsten van Nico Rosberg op datzelfde schoeisel. Ricciardo is een halve seconde langzamer.