Net als in de eerste training heeft Max Verstappen in de tweede sessie de derde tijd genoteerd. Ditmaal moet hij echter teamgenoot Daniel Ricciardo voor zich dulden.

Verstappen reed in de ochtendtraining weliswaar de derde tijd, maar was niet gelukkig met de afstelling. In de slotfase van die sessie werd alvast een begin gemaakt met een grote omschakeling. Het lijkt een goede verandering, want Verstappen noteert in zijn eerste run tijdens de tweede training de snelste tijd. Op softs is hij sneller dan Alonso op ultrasofts en Vettel op supersofts. Räikkönen vindt de aansluiting bij Verstappen, eveneens op softs.

Ondanks zijn snelle tijd is Verstappen nog altijd niet geheel content met het weggedrag van zijn Red Bull. “Het lijkt midden in de bochten wel of de handrem wordt aangetrokken”, meldt hij. Ricciardo duikt 0,039 seconden onder de tijd van zijn teamgenoot. Even later nemen de Mercedessen het commando over. Red Bull pareert met de snelste tijd voor Ricciardo, en Verstappen net achter Hamilton op de derde plaats. Het onderlinge verschil tussen de twee Red Bulls is 0,163 seconden.

Opnieuw klimt Verstappen vroegtijdig uit zijn auto en ditmaal lijkt er meer aan de hand. Over de boordradio zijn al ‘fail’-modi besproken. Het is echter geen krachtbron die ingepland staat voor gebruik tijdens de race, dus er is geen reden voor grote zorgen.