*

Verstappen over uitspraken Bleekemolen: ‘Als je zo redeneert, spoor je niet’

Redactie

Redactie

13 juli 2019 18:16

Verstappen over uitspraken Bleekemolen: ‘Als je zo redeneert, spoor je niet’
Motorsport Images

Er was nogal wat te doen om de uitspraken van Michael Bleekemolen gisteren in het Ziggo-programma Formule 1 Café. Daarin zei de oud-coureur te hebben vernomen dat er vanuit de F1-organisatie mogelijk een verzoek is geweest aan Mercedes om het iets rustiger aan te doen in Oostenrijk. “Achterlijk”, vindt de hoofdpersoon Max Verstappen zelf. 

Mercedes zelf stelde na de race veel moeite te hebben gehad met de warmte, daardoor kampte het met koelingsproblemen. Maar volgens Michael Bleekemolen ligt dat anders: “Misschien suggereer ik dingen die er helemaal niet zijn, maar ik vind het wel… Het riekt naar iets, vind ik. Ja, matchfixing”, sprak Bleekemolen de maandag na de race. Het kwam hem al op veel kritiek en zelfs doodsbedreigingen te staan maar Bleekemolen hield vrijdagavond voet bij stuk.

“Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat het vanuit de organisatie zou kunnen zijn dat ze aan Mercedes vragen of ze hem eens een tandje lager konden zetten’, zei Bleekemolen. Wie het hem had ingefluisterd, wilde Bleekemolen niet zeggen. “Sorry, Michael Bleekemolen maar je lult uit je nek”, twitterde Jos Verstappen dezelfde avond nog.

De uitspraken bereikten ook Max Verstappen. “Hij was gegund!”, sprak hij smalend als het tijdens de nababbel van de kwalificatie op Silverstone nog even over Oostenrijk gaat. “Ik vind dat zo achterlijk, als je zo gaat redeneren dan spoor je echt niet. Misschien moeten we hem (Bleekemolen, red.) ook in het team opnemen voor de strategie.”