Max Verstappen is als derde geëindigd in de Grand Prix van Duitsland. Hij pakt de tweede plaats bij de start, maar moet toezien hoe Daniel Ricciardo dankzij een gunstigere strategie voor hem terecht komt.

Vanaf de vierde positie kent Verstappen een prima start. Hoewel teamgenoot Ricciardo ook goed weg is, kan hij niet voorkomen dat Verstappen hem buitenom voorbijschiet in de eerste bocht. Verstappen heeft dan het voordeel dat Ricciardo in de verdediging moet ten opzichte van Rosberg en zo een buffer kan opbouwen.

Verstappen blijft goed in het spoor van leider Hamilton. Na acht ronden meldt hij dat de achterbanden op beginnen te raken. Hamilton loopt dan wat verder uit, maar Ricciardo blijft op anderhalve seconde van Verstappen.

Na elf ronden maakt Verstappen zijn eerste pitstop, gelijktijdig met Rosberg. Zij gaan verder op de supersofts, terwijl de overige koplopers ervoor kiezen over te stappen op de zachte banden. Verstappen komt achter Jenson Button terug op de baan, maar heeft de McLaren al snel te grazen.

Verstappen constateert dat zijn huidige bandenset niet ideaal is voor de race. Bij de volgende stop schakelt hij over op de zachte banden. Hij komt net voor Rosberg, die een ronde eerder is gestopt, terug op de baan. In de haarspeldbocht duikt Rosberg binnendoor. Verstappen beklaagt zich over de boordradio dat hij buiten de baan is geduwd. De wedstrijdleiding beraadt zich over het incident en stelt Verstappen in het gelijk. Rosberg krijgt een tijdstraf van vijf seconden voor het vergrijp.

De Red Bulls hanteren een afwijkende strategie. Terwijl Verstappen dus op de zachte band rijdt, is Ricciardo bezig met een stint op de supersofts. Logischerwijs is Ricciardo dus sneller en hij krijgt van Verstappen vrij baan om op jacht te gaan naar Rosberg. Verstappen heeft dan nog een stint op de snellere banden voor de boeg, maar ook Ricciardo rijdt het laatste deel van de race op de superzachte banden.

Ricciardo heeft zelfs nog een geheel nieuw setje tot zijn beschikking, terwijl Verstappen het op een gebruikte set moet doen. Ze hebben een riante voorsprong op Rosberg die de race moet uitrijden op de zachte banden. De Mercedes-coureur kan de Red Bulls niet meer van het podium verdringen.