“Een goede race”, zo vat Max Verstappen de sprintrace op de Red Bull Ring samen. De Nederlander kon onbedreigd naar de zege rijden, wat hem niet alleen de eerste startplek oplevert voor de hoofdrace maar ook acht punten voor het kampioenschap. Toch rekent hij zich nog niet rijk en houdt hij de Ferrari’s zondag in de gaten.

Verstappen vertrok van poleposition voor de sprintrace en moest de twee stoeiende Ferrari’s achter zich houden bij de start, maar doordat de twee coureurs tegen elkaar streden kon Verstappen al snel een gat trekken en de race controleren.

Verstappen kon zo op makkelijke wijze acht punten voor de zege in de wacht slepen en daarmee de eerste startplek voor de Grand Prix opeisen. Tot luid gejuich – en wat meer – van het massaal aanwezige Nederlandse publiek.

Lees ook: Verstappen wint sprintrace op Red Bull Ring en start GP vanaf eerste plek

“Het was geweldig om te zien, ik zag veel oranje rook op het einde”, lacht Verstappen. “Het was een goede race, we hadden een goede pace bij de start. Daarna ging het wat meer gelijk op. Het was goed, dit is zoals een sprint hoort te zijn, de hele tijd volgas.”

De Ferrari’s hadden het Verstappen moeilijk kunnen maken, maar besloten om het elkaar lastig te maken. Daar had Verstappen wel vrede mee. “Zij waren aan het strijden, daardoor had ik een beetje een gat geslagen.” Toch rekent Verstappen zich nog niet rijk. Daarna gingen we gelijk op qua pace. Het zal morgen opnieuw een interessant gevecht worden.”

Lees ook: Verstappen haalt uit naar boe-roepers: ‘Zijn geen echte liefhebbers van de F1’

Die race duurt echter wel een stuk langer dan de 23 ronden die er vandaag gereden werden. Dan rijden ze namelijk 71 ronden, wat voor meer strategische mogelijkheden zorgt. “Het gaat behoorlijk tricky worden wat betreft de bandenslijtage.” Of hij deze prestatie morgen kan herhalen? “We zullen het wel zien. De auto is goed, we moeten nog wat finetunen maar over het algemeen zijn we dit weekend weer heel competitief”, besluit de regerend wereldkampioen.

Max Verstappen wint de sprintrace op de Red Bull Ring.
Foto: Red Bull Content Pool