*

Verstappen: ‘Samenwerking met Ricciardo blijft hetzelfde’

Daan de Geus

Daan de Geus

26 augustus 2018 11:19

Verstappen: ‘Samenwerking met Ricciardo blijft hetzelfde’
Red Bull

De samenwerking tussen Max Verstappen en Daniel Ricciardo zal niet veranderen nu Ricciardo heeft aangekondigd in 2019 naar Renault over te stappen. “Het blijft gewoon hetzelfde.”

Verstappen en Ricciardo zijn al sinds mei 2016 teamgenoten bij Red Bull. Met de aanstaande exit van de Aussie naar Renault heeft teambaas Christian Horner tegenover Channel4 aangegeven dat Ricciardo buiten de plannen en het werk voor 2019 gehouden wordt, en zodoende ook minder tijd in de simulator zal krijgen.

Voor Verstappen verandert er naar eigen zeggen echter niks aan zijn relatie met Ricciardo, vertelt hij in gesprek met de Nederlandse pers op Spa-Francorchamps. “Dat blijft gewoon hetzelfde.” Met minder simulatortijd voor Ricciardo roept dat de vraag op of Verstappen meer moet doen, maar dat is niet zo. “Nee hoor.” Dat Ricciardo niet bij het 2019-werk wordt betrokken, begrijpt hij wel. “Dat is niet meer dan normaal.”

Aan het eind van het jaar kunnen Verstappen en Ricciardo elkaar uitzwaaien.

Ricciardo zelf laat ten overstaan van de verzamelde pers overigens weten zeker niet rouwig te zijn dat hij nu mindersimulatordagen op de agenda heeft staan. “Minder simulatorwerk? Daar maal ik niet om!”, lacht hij. “De simulator heeft me zeker erg geholpen in hoe ik met de engineers werk en feedback geef, maar qua rijden zit ik wel op een punt dat ik er niet zo heel veel meer van leer.”

“Ik ga het dan ook niet als excuus aanvoeren als ik straks in, bijvoorbeeld Japan, een minder weekend heb. Net zoals ik een overwinning niet zou toeschrijven aan simulatorwerk. Dat ik niet aan het 2019-spul mag werken vind ik normaal. 2018, dat is nog wel gewoon mijn business en ze hebben ook gezegd dat ik daar nog gewoon bij betrokken blijf.”