Lewis Hamilton was in de tweede vrije training het rapst en belangrijker: in de longruns was de Brit een stuk sneller dan de rest. Toch ziet Max Verstappen perspectief voor de rest van het weekend in Singapore: “Het gevoel in de auto was meteen goed. Net zoals in voorgaande jaren eigenlijk. Deze race draait voor 95 procent om de kwalificatie, daar heb ik tot nu toe wel een positief gevoel bij.” 

Kijkend naar de gemiddelde tijden op soft was Hamilton in VT2 acht tienden sneller dan Verstappen. De Nederlander was vandaag overigens de enige die überhaupt in de buurt kon komen. Het gat naar Ferrari was ruim een seconde, Bottas reed uiteindelijk maar twee rondjes op soft dus daar is wat betreft racetempo niet veel uit op te maken.

Lees ook: VT2: Hamilton noteert snelste tijd, Verstappen volgt en Albon rijdt schade

Foto: Motorsport Images

In tegenstelling tot de anderen reed Verstappen ook een run op de harde band, zijn enige setje mediums lijkt hij te bewaren voor zondag. “We zien er competitief uit. We doen zeker mee. Maar ook Lewis staat er natuurlijk sterk voor”, aldus de Nederlander na de tweede sessie. “Ik ben erg gelukkig met deze dag. Dit is geen eenvoudige baan om te rijden. Het is best wel hobbelig hier en daar. Maar het gevoel in de auto was meteen goed, net als de vorige jaren.”

Lees ook: VT1: Verstappen snelste, Bottas crasht en versnellingsbakproblemen voor Leclerc

Horner: ‘Lewis ziet er heel snel uit’
Naar de plannen van Verstappen is het dus nog gissen. Tijdens zijn run op harde band waren zijn rondetijden sneller dan die van Bottas op medium. Maar Mercedes lijkt sneller dan iedereen, moet ook Red Bull-teambaas Christian Horner toegeven. “Lewis ziet er snel uit, hij lijkt ook weinig last van slijtage te hebben. Maar het circuit is nog heel groen, er wordt hier tenslotte maar één keer per jaar geracet. Morgen zal er meer rubber liggen en zullen we tot misschien wel twee seconden sneller zijn. Laten we eerst kijken hoe de auto’s zich dan gaan gedragen.”