Het weekend op het iconische circuit Spa-Francorchamps is voor veel Formule 1-coureurs het hoogtepunt van het seizoen. Dat geldt ook voor Max Verstappen, die de race in België als de belangrijkste op de kalender ziet.

Hordes Nederlandse fans volgen Max Verstappen door heel Europa. Of het nu Hockenheim, Spielberg of Boedapest is: overal zijn ze te vinden. Maar ze rukken pas echt massaal uit als de Formule 1 in België neerstrijkt. De race in België is nagenoeg een thuisrace voor Verstappen en dat beseft de Nederlander zich heel goed: “Voor mij is België de belangrijkste race; al die fans eromheen maken het tot een bijzonder weekend”, vertelt hij in gesprek met FORMULE 1.

Naast de aanwezigheid van zijn fans is Verstappen zeer te spreken over de lay-out van het circuit in de Ardennen. Spa heeft een magische aantrekkingskracht voor hem. “Al sinds de eerste keer dat ik erop reed. Op de Playstation vond ik het al een leuk circuit om te rijden en in het echt is het nog bijzonderder, want dan krijg je ook de hoogteverschillen goed mee. Dat je er dan wint (in 2014 in de Formule 3 alle drie de races op Spa-Francorchamps, red.) is alleen maar mooi. Het is niet zo dat het circuit mooier wordt als je er wint, ik vind het gewoon al heel mooi om er te rijden.”

Gevraagd wat het circuit zo uniek maakt, zegt Verstappen: “Je hebt er veel van die vloeiende bochten en niet van die langzamere, wat saaie bochten waar je op tractie in kunt glijden. Het is echt vol gas en allemaal vloeiend en opeenvolgend. Vooral in de kwalificatie is het een supermooie baan om te rijden.”

In het nieuwste nummer van FORMULE 1, nr. 12, lees je een dubbelinterview met Max Verstappen én Stoffel Vandoorne. Zij geven daarin antwoord op vragen over zichzelf, Spa en elkaar. FORMULE 1 nr. 12 is nu in de winkel te koop of hier te bestellen.