Max Verstappen heeft gedaan wat hij beloofde. In de tweede kwalificatie verbeterde hij zich en zette met zijn Formule 3-auto een derde tijd neer. Door de opgelopen gridstraf van twee posities moet de Nederlander echter als vijfde starten.

Hoewel Verstappen natuurlijk baalt van die grindpenalty heeft hij het podium nog niet uit zijn hoofd gezet. “Er zijn twee races te gaan waarin ik mij vanaf de vijfde positie naar voren kan rijden, dus ik zie absoluut kansen”, verklaarde de Van Amersfoort-coureur tegenover zijn website.

“Donderdag ging het in de eerste kwalificatie ook niet slecht. We begonnen goed, maar hadden daarna te kampen met oververhitting van de banden”, blikt Macau-debutant Max terug. “Ook voor Van Amersfoort Racing is het allemaal nieuw. Het team leert nog steeds, net als ik. We blijven onszelf constant verbeteren en ik ben dan ook blij met de derde tijd.”

Niet perfect

“Voor de tweede kwalificatie hadden we de afstelling van de auto verbeterd en ik heb mezelf ook nog weten te verbeteren door in sommige bochten sneller te gaan”, vervolgt de 17-jarige. “Mijn snelste ronde was echter niet helemaal perfect. Ik had best wat last van verkeer en ik maakte zelf nog een foutje. Toch zitten we nu veel dichter bij de snelste tijd en het ziet er een stuk beter uit dan donderdag, dus ik ben tevreden met de derde tijd.”

Zaterdag start Verstappen dus als vijfde in de tien ronden tellende kwalificatierace. De uitslag van die race vormt de startopstelling voor de finalerace op zondag (vijftien ronden). De winnaar daarvan wint de FIA Formula 3 Intercontinental Cup oftewel de Macau Grand Prix.

Inhalen

De Nederlander ziet kansen om zichzelf naar voren te rijden: “Ik zie wel mogelijkheden om vanaf de vijfde plek vooruit te komen. We moeten nog bekijken wat we zaterdag ten opzichte van de rest met de vleugelstanden gaan doen, maar er zijn kansen om in te halen, vooral op het rechte stuk.”

De race van zaterdag begint om 06.45 uur Nederlandse tijd. Helaas niet live op televisie. Op www.verstappen.nl zijn echter links voor livestreams en livetiming te vinden.