Max Verstappen is uitermate tevreden met zijn prestatie in de kwalificatie voor de Grand Prix van België. Verstappen sleepte op Spa-Francorchamps de tweede startplek in de wacht.

“Het kan natuurlijk altijd beter, maar om zo dichtbij Mercedes te staan op een baan met zo veel rechte stukken, daar mogen we heel blij mee zijn”, zegt Verstappen. “Ik ben superblij met deze kwalificatie.” De Red Bull-coureur hoefde slechts vijftien honderdsten van een seconde toe te geven op Nico Rosberg, die de pole position pakte.

Verstappen had geen ideale voorbereiding op zijn kwalificatie, want ’s morgens in de vrije training hield een versnellingsbakprobleem hem aan de kant. “De monteurs hebben geweldig werk geleverd en we zijn sterk terug gekomen in de kwalificatie”, zegt Verstappen. “De auto was met name erg sterk in de tweede sector.”

Bandenstrategie
Of Verstappen de duizenden Nederlandse fans die naar Spa zijn gereisd blij zal kunnen maken met een podiumfinish, hangt voor een groot deel af van de bandenstrategie. In tegenstelling tot de rest van de top vijf, start Verstappen op de snellere maar ook meer slijtagegevoelige supersofts.

“We zullen iets eerder naar binnen moeten dan de rest, maar we hebben verschillende strategieën om de race uit te rijden”, zegt Verstappen op zijn website. “Hopelijk kunnen we er morgen een mooie race van maken.”