Max Verstappen kon een topweekend net niet bekronen met zijn tweede zege van het seizoen. Hij moest teamgenoot Daniel Ricciardo voor laten gaan. Desondanks is Verstappen tevreden.

“Het was een goede race”, vertelt Verstappen, die na drie mislukte starts op rij nu wel goed wegkwam vanaf zijn derde startpositie. “De start zelf was goed, maar ik moest daarna de crash tussen Sebastian Vettel en Nico Rosberg ontwijken, waardoor ik een paar posities verloor.”

“Dat was natuurlijk jammer”, vervolgt Verstappen. “Maar daarna had ik de hele race de snelheid goed te pakken en heb ik goede stints gereden. De neutralisaties kwamen alleen net op het verkeerde moment. Toch mogen we tevreden zijn met de tweede plek, voor het team is dit een topresultaat.”

Het was voor Verstappen de vijfde keer in zijn Formule 1-loopbaan dat hij naar het podium mocht. In Duitsland werd hij derde, in Oostenrijk en Groot-Brittannië werd hij tweede en in Spanje won Verstappen de race.

Dankzij zijn tweede plaats doet Verstappen goede zaken in de WK-stand. De Nederlander ligt nog steeds op de zesde plaats, maar zijn achterstand op nummer vijf Sebastian Vettel bedraagt nog maar zes punten.