Max Verstappen voelt zich enorm gesterkt door de reactie van Red Bull op zijn crash in Silverstone. Niet alleen doordat het team een (inmiddels verworpen) protest heeft ingediend tegen de in haar ogen te milde straf van Lewis Hamilton, maar ook door ‘alle berichtjes en belletjes’ die hij heeft gekregen.

Dat vertelt Verstappen in gesprek met geselecteerde media, waaronder FORMULE 1 Magazine. “Hoe ze reageerden en met alles omgingen, geeft wel aan dat ik bij het juiste team zit. Ze gaan voor me door het vuur”, zo toont de Nederlander zich dankbaar. “Ik kreeg ook zoveel berichtjes en belletjes; dat zie je niet snel bij een ander team, denk ik.”

Lees ook: Verstappen vindt ‘feestend’ Mercedes nog altijd respectloos: ‘Zegt alles over hoe ze zijn’

Over het protest dat Red Bull heeft ingediend – en dat overigens is afgewezen – kan Verstappen niet te veel zeggen. Zelf heeft hij er geen input voor gegeven. “Maar ze hebben alle data van de onboards natuurlijk. Ze hebben alles nagerekend en hebben dingen gesimuleerd op de simulator.”

“Ik moest zelf ook eerst een paar dagen uitrusten. Ik heb me er niet te veel mee bemoeid.” Verstappen maakte wel duidelijk dat hij vindt dat de stewards te mild waren voor Hamilton. De Brit kreeg tien tellen straf voor het veroorzaken van de botsing. “Dat doet weinig, gezien hoeveel sneller onze auto’s (de Mercedes en Red Bull, red.) zijn dan de rest.”

Volgens Verstappen ging het protest ook meer om hoe in de toekomst met zulke situaties wordt omgegaan. “Daar moet serieus naar gekeken worden”, vindt hij. Eerder pleitte Verstappen er al voor dat de stewards meer hun gezonde verstand gebruiken bij het beoordelen van een dergelijk incident.

Lees ook: Verstappen: ‘Als ik echt agressief was geweest, had ik Lewis de muur ingedrukt’