Max Verstappen is al in de eerste ronde van de Grand Prix van Oostenrijk uitgevallen. De Red Bull-coureur moest zijn auto na een dramatische start aan de kant zetten met een koppelingsprobleem. ‘We hadden gehoopt op iets anders’.

Gelijk bij het doven van de lichten ging het al mis voor Verstappen. De Nederlander kwam heel langzaam van zijn plek en verloor veel posities.

In de eerste bocht werd Verstappen vervolgens het slachtoffer van Daniil Kvyat, die tegen de achterkant van Fernando Alonso aanbeukte en de Spanjaard zo tegen Verstappen lanceerde. Verstappen werd achterstevoren getikt. Aanvankelijk kon hij langzaam verder, maar het team droeg Verstappen halverwege de eerste ronde op de auto aan de kant te zetten.

‘Hij was gewoon kapot’
Een kapotte koppeling was het euvel dat hem bij de start parten speelde, zegt Verstappen tegen Ziggo Sport. “Het voelde al raar aan toen ik een proefstart maakte. Het is wat ingewikkeld om uit te leggen wat er precies aan de hand was, hij was gewoon kapot.”

Dat Verstappen na zijn botsing de auto aan de kant moest zetten, kwam volgens hem niet door schade die hij bij de botsing in de eerste bocht op had gelopen. “Het lager in de koppeling ging kapot, dus hij bleef alleen maar slippen.” Teleurstelling dus voor Verstappen. “Dat was het weer. We hadden gehoopt op iets anders.”

Het is de tweede keer dit seizoen dat Verstappen een race al in de eerste ronde moet beëindigen. In Spanje werd hij er ook de dupe van dat twee concurrenten met elkaar in aanraking kwamen.

Verstappen haalde de finish voor het laatst bij de Grand Prix van Monaco in mei. Toen werd hij vijfde. Daarna viel hij uit in Canada (accu) en Azerbeidzjan (motor). Eerder in het jaar haalde hij behalve in Spanje ook in Bahrein (remprobleem) niet de eindstreep.