*

Verstappen verwacht geen probleem met McLarens: ‘In de race zijn wij sneller’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

22 juni 2019 18:40

Verstappen verwacht geen probleem met McLarens: ‘In de race zijn wij sneller’

Het maximale eruit halen, misschien vechten met Ferrari, Mercedes te snel: het is het gebruikelijke woordenpallet van Max Verstappen na weer een vierde plek als kwalificatieresultaat. “Ik doe wat ik leuk vind, het kan allemaal nog veel erger”, verzucht hij.

Verstappen worstelde zich in eerste instantie door Q1, de Nederlander sloot de eerste sessie af als veertiende. In Q2 begon hij op medium, zette een snelle ronde neer om daarna nog op de softs naar buiten te gaan. “Dat rondje was heel snel, misschien wel beter dan mijn snelle ronde in Q3. Die was niet optimaal, in de laatste twee bochten voelde het raar aan. Alsof er iets afbrak. Dat moeten we nog onderzoeken.”

Lees ook: Hamilton oppermachtig in kwalificatie, Verstappen blijft McLarens nipt voor

“Dit is geen gemakkelijke baan voor ons. Gezien de problemen vanochtend was de auto niet eens heel slecht. We verliezen veel tijd op de rechte stukken, in de bochten zijn we ook niet optimaal. Wat er is veranderd tussen VT3 en de kwalificatie? Dat kan ik niet zeggen”, zegt Verstappen die morgen verwacht dat Hamilton en Bottas snel zullen wegrijden. “Op dit moment zal niemand Mercedes verslaan, Ferrari zal niet wegrijden. Hopelijk kan ik de strijd met ze aangaan.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Foto: Motorsport Images

Als Verstappen morgen in de spiegels kijkt, zal hij veel oranje zien. Dat zullen geen supporters zijn maar de twee McLarens van Lando Norris en Carlos Sainz op P5 en P6. “Zij doen het goed ten opzicht van vorig jaar. Als er een groot gat is, is het makkelijk inhalen. De laatste tienden zijn vaak het moeilijkst.” Verstappen had in Canada nog even de handen vol aan Norris, de McLaren loopt door de hulp van de Renault-motor hard op de rechte stukken. “Maar ik maak me geen zorgen over de race. Zij hebben een sterke kwalificatiemode, in de race zijn we normaal gesproken sneller. Ik denk dat dat wel goed komt.”

Lees ook: Leclerc doet het maximale, Vettel laat wat liggen: ‘Ik heb niet alles uit de auto gehaald’

Terwijl de nationale pers de kwalificatie bespreekt met Verstappen, wint landgenoot Nyck de Vries een vermakelijke race in de F2 wint. Is dat momenteel eigenlijk niet een leukere klasse dan de Formule 1, vraagt iemand? “Nee! Ik vind de F2-auto’s helemaal niks, dat vind ik niet een betere klasse. De Formule 1 is altijd zo geweest met grote verschillen. Ik heb er echt nul spijt van dat ik die heb overgeslagen. Lompe auto’s, geen grip.”