Hij was er al bang voor: Ferrari blijkt over een enkele, vliegende ronde vooralsnog te snel voor Red Bull in Hongarije. Max Verstappen hoopt het gat zaterdag te kunnen dichten – wellicht met wat hulp van het weer.

Er wordt voor zaterdag immers (behoorlijk wat) regen voorspeld voor Boedapest en omstreken. Vrijdag was het daarentegen heet op de Hungaroring, en kon Verstappen zijn rivalen van Ferrari het vuur niet echt aan de schenen leggen. Hij sloot de dag als vierde af, op 0.283 tienden over een rondje van 1:18.

Lees ook: VT2: Ferrari deelt de lakens uit op Hungaroring, Verstappen worstelt zich naar P4

“Ferrari heeft een voorsprong en het zal lastig zijn dat goed te maken”, verhaalt Verstappen op zijn eigen website, Verstappen.com. Het doel is dan ook het gat ‘zo goed mogelijk’ te dichten op zaterdag, de kwalificatiedag. “We zullen verder ook wel zien wat het weer doet.”

Tegenover het Britse Autosport is Verstappen daar nog wat uitgesprokener over. “Als het droog blijft, kunnen we denk ik niet met Ferrari wedijveren”, erkent hij. “In de regen misschien wel”, hoopt de erkende regenrijder.

De vrijdag op de baan net buiten Boedapest was ondertussen ‘verraderlijk’, zegt Verstappen. De Nederlander leek het lang niet altijd makkelijk te hebben achter het stuur van zijn Red Bull RB18. Het team en hij hebben dus nog huiswerk voor de boeg, besluit hij.

Lees ook: Verstappen neemt geen gas terug ondanks voorsprong: ‘Altijd voor het beste resultaat’