Max Verstappen begon wat later dan gepland aan de tweede vrije training in Oostenrijk, maar sloot deze uiteindelijk als vierde af.

Terwijl zijn collega’s al volop aan het trainen zijn, staat Verstappen in de garage naast zijn Red Bull RB13, te kijken hoe er door zijn monteurs aan wordt gewerkt. Een remprobleem, zo klinkt het vanuit de paddock, houdt hem een klein halfuur aan de kant.

Na om precies te zijn 27 minuten gaat de Nederlander de baan op en eenmaal in de auto gaat hij er gelijk goed voor zitten. Zijn eerste rondetijd is een 1:06.584, waarmee hij gelijk van P20 naar P6 springt.

Het volgende rondje rond de Red Bul Ring doet Verstappen in 1:06.112, waarmee hij naar de vierde plek springt, waarna nog een paar keer een verbetering van tijd maar niet van plaats volgt, met uiteindelijk een 1:05.832.

Verstappen hoort daarmee bij het selecte groepje van vijf coureurs die onder de één minuut en zes seconden duiken. Al deze heren rijden hun snelste tijden op ultrasofts, waarop later in de sessie ook alvast racesimulaties worden gedaan. Verstappens laatste stint is daarbij opvallend regelmatig.

Ondanks zijn verlate start, rijdt Verstappen 33 rondjes. Op de vierde plek is hij 0.349 trager dan snelste man Lewis Hamilton, maar 0.041 sneller dan zijn eigen teamgenoot Daniel Ricciardo. In de eerste training, waarin Verstappen tussendoor lang stilstond, was hij tweede.