Max Verstappen is zijn thuisweekend op Spa-Francorchamps goed begonnen. De Nederlander reed een vierde tijd in de eerste training op het Belgische circuit.

De training begon voor Verstappen met een tweetal verkenningsrondjes en daar bleef het in het eerste halfuur ook bij voor de Nederlander, aangezien de sessie een goede tien minuten werd stilgelegd na een crash van Felipe Massa.

Nadat er weer groen licht werd gegeven, ging Verstappen op een setje ultrasofts – de zachtste en snelste Pirelli-banden – op pad. Hij reed aanvankelijk een 1:47.743, welke hij nog in diezelfde run aanscherpte naar 1:47.236. Na een uur stond Verstappen daar vijfde mee.

Terwijl Lewis Hamilton op een setje softs een nieuwe snelste tijd liet noteren, een 1:45.555, kwam Verstappen tien minuten na het hele uur weer naar buiten, wederom op ultrasofts. Verstappen vond aardig wat tijd in deze run en sprong, kortstondig, naar P2, met een 1:46.302.

De Nederlander stond met die tijd op 0.747 seconde van Hamilton. Een aardig gat, waar Ferrari’s Sebastian Vettel zich nog tussen wist te nestelen. Vettels teamgenoot Kimi Räikkönen deed het kort daarna nog beter en ging zelfs naar P1, met een 1:45.502, gereden op de ultrazachte band.

Verstappen, die de slotminuten vol maakte met een late run, verbeterde zijn 1:46.302 niet meer. De vierde plek was daardoor zijn deel, acht tienden achter Räikkönen en 0.050 seconde voor zijn eigen teamgenoot Ricciardo, die vijfde was. Verstappen kwam tot achttien ronden.

Verstappen flitst door Eau Rouge.