Meer dan een vijfde en zesde plek zit er normaal gesproken niet in voor Red Bull in Sotsji, dat denken Max Verstappen en Daniel Ricciardo.

Verstappen en Ricciardo waren vierde en zesde in VT1 en vijfde en zesde in VT2, waarbij die tweede uitslag het meest realistische beeld geeft van hoe Red Bull er in Rusland voor staat, denken de twee.

“Ik denk dat we pas in Spanje dichterbij kunnen komen”, verwijst Verstappen ten overstaan van SpeedWeek op de update waar Red Bull tijdens dat Grand Prix-weekend mee komt.

In Rusland is ‘dit realistisch gezien waar we staan’, denkt Verstappen, die zelf nog voor het eind van VT2 behalve vijfde op de tijdenlijst ook ineens met een technisch probleem naast de baan stond.

“Ik had geen benzinedruk meer, waarna de auto alleen nog maar wat uitrolde”, verwijst hij naar hoe hij twintig minuten voor het eind van VT2 voor de ingang van de pits stilviel.

“Erg jammer, want zo kon ik geen long run doen. Dat is dus allemaal informatie die ik mis voor de race, al kwam Daniel erg gelukkig wel aan toe en kunnen we zijn data bestuderen”, zegt Verstappen.

Waar Verstappen de data niets eens voor hoeft te zien, is om de conclusie te trekken dat ‘Sotsji ons niet ligt’. “Het is echter gewoon zaak er het beste ervan te maken”, houdt hij de moed erin.

Ricciardo
Teamgenoot Ricciardo denkt net als Verstappen dat Red Bull de aansluiting mist bij Mercedes en Ferrari in Sotsji: “We zijn duidelijk het derde team”, zegt hij, ook tegen SpeedWeek.

“Het loopt in die zin zoals vooraf gedacht. Ik had al geen wonder verwacht en dat heeft zich ook niet voltrokken. Het gaat zaterdag in de kwalificatie om de derde startrij voor ons.”

Ricciardo vertelt daarbij dat het lekker ging op de super softs: “Maar op de ultra softs kan het nog wat beter, wij hebben daarop namelijk niet zo’n grote stap gezet als andere teams.”