Max Verstappen deed zaterdag in Valkenburg mee aan de Red Bull Zeepkistenrace. De Limburger nam geen risico en legde het parcours voorzichtig af, maar had het desondanks prima naar zijn zin.

De Zeepkistenrace, een evenement dat Verstappens sponsor Red Bull sinds een paar jaar organiseert, deed voor het eerst Nederland aan. Het parcours liep over de Cauberg, waar het stijgingspercentage opliep tot twaalf procent.

Verstappen mocht in zijn speciaal gebouwde Toro Rosso-zeepkist als eerste naar beneden. Om zijn deelname aan de Grand Prix van Monaco volgend weekend niet in gevaar te brengen, reed de 17-jarige coureur het grootste deel van de rit met de handrem erop. Toch maakte hij wat flinke sprongen op de schansen die in de baan waren opgenomen – op de laatste jump brak zelfs de voorvleugel van zijn houten Toro Rosso af.

“Het was niet gevaarlijk. Je denkt natuurlijk wel even over het risico na, maar ik heb niets gebroken en dat is het allerbelangrijkst”, aldus een gekscherende Verstappen tegen de NOS. “Ik heb wat langzamer gereden op de rechte stukken, en geprobeerd niet over de kop te slaan.”

Verstappen heeft het vooral naar zijn zin gehad, liet hij direct na de finish weten. “Ik ben gefinisht, dat is het allerbelangrijkste”, zei hij. “Het was supermooi, er zaten een paar goede sprongen in de baan.”