Max Verstappen laat zijn hoofd niet op hol brengen door geruchten waarin hij aan Ferrari wordt gekoppeld. Bij Toro Rosso blijven is voorlopig sowieso het beste, meent de Nederlander.

Verstappen is in de media geregeld met een overstap naar Ferrari in verband gebracht, maar het Red Bull-talent vertelt aan Autosport dat hij zijn hoofd daar niet door op hol laat brengen. “Ik blijf er vrij relaxed onder. Het is leuk om te horen dat er zulke dingen worden gezegd en op zo’n manier over me wordt gesproken, maar op het moment zit ik goed op m’n plek bij Toro Rosso.”

“Ik heb nog veel te leren en dit is de perfecte plek om dat te doen”, zegt de coureur die ook in 2016 voor Red Bulls opleidingsteam zal rijden en weet dat hij de tijd heeft: “Als team denk ik dat ons totaalpakket voor 2016 niet slecht is vergeleken met dat van Red Bull. We vechten natuurlijk niet om het kampioenschap, maar wie weet maak ik over een paar jaar wel de overstap naar een topteam.”

“Vooralsnog heb ik het hier echter naar mijn zin. Vechten om een plek bij de eerste tien in de kwalificatie en race is erg vermakelijk en uitdagend. Het bevalt me goed, dus ik ga er graag nog een seizoen mee door”, herhaalt Verstappen.

De achttienjarige Nederlander weet dat elke loopbaan anders is en het weinig zin heeft zich aan anderen te spiegelen. “Lewis Hamilton debuteerde voor een topteam en heeft altijd voor een topteam gereden, maar ik denk dat het – zeker op mijn leeftijd en met relatief weinig ervaring in formule-wagens – voor mij beter is om het op de manier te doen waarop we het nu doen.”