Max Verstappen heeft de zevende tijd laten noteren in de eerste training op Sepang. De jarige Nederlander eindigde één plekje achter zijn Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo.

De vrijdag in Maleisië begon voor Max Verstappen met taart, om zijn negentiende verjaardag te vieren. Daarbij moest hij uiteraard met taart en al in de pitbox op de foto, alvorens zich een klein uurtje daarna in zijn Red Bull RB12 te snoeren en aan de slag te gaan.

Verstappen begon met enkele installatierondjes, tot de training onderbroken werd omdat Kevin Magnussens Renault in de pits in de brand vloog. Na de hervatting, met nog een uur en vier minuten op de klok, opende Verstappen met een vierde tijd, achter de beide Mercedes-coureurs en Ferrari’s Kimi Räikkönen.

Naarmate de tijd verstreek, schakelde Verstappen van medium-banden over op de harde compound. De Nederlander klaagde daarbij rond het uur nog over ’te veel onderstuur’. Op dat moment stond hij zevende, achter zijn teamgenoot Daniel Ricciardo, en op die plek eindigde Verstappen de training ook.

Met een tijd van 1:36.973 was Verstappen twee tienden trager dan Ricciardo. Het gat naar Nico Rosberg van Mercedes, de snelste man, bedroeg voor Verstappen 1.746 seconde.

www.sutton-images.com Max Verstappen (NED) Red Bull Racing celebrates his 19th Birthday with a Birthday cake at Formula One World Championship, Rd16, Malaysian Grand Prix, Practice, Sepang, Malaysia, Friday 30 September 2016.

Verstappen werd voor zijn negentiende verjaardag op taart getrakteerd.