*

Verstappen: ‘We mogen tevreden zijn’

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

28 februari 2017 19:50

Verstappen: ‘We mogen tevreden zijn’
Sutton Images

Max Verstappen blikt met een goed gevoel terug op de tweede wintertestdag, die voor hem in het teken stond van vertrouwd raken met de Red Bull RB13.

Nadat Verstappen tijdens de lunchpauze al kenbaar maakte dat hij wat hem betreft goed aan zijn 2017-campagne was begonnen, herhaalde hij woorden van gelijke strekking na afloop van de gehele testdag: “Het is prima gegaan vandaag”, doet Verstappen zijn verhaal even nadat hij uit zijn auto is gestapt. “We hebben veel ronden kunnen rijden, ons programma weten te voltooien en bovendien maar heel weinig problemen gehad.”

Wat het optreden van vandaag waard is, is in dit stadium van het seizoen ook voor Verstappen nog gissen: “Het is nog te vroeg om te zeggen hoe goed wij zijn in verhouding tot de rest.” Verstappen geeft ook aan  dat de focus niet lag op het rijden van snelle ronden, maar op het tunen van de auto: “We hebben als eerste geprobeerd een goede balans in de auto te vinden, om van daaruit steeds meer nieuwe dingen te proberen en dat ging goed.”

Natuurlijk brandde ook de vraag hoe het is om een 2017-auto te besturen op ieders lippen. Max Verstappen, die juist vanwege de reglementswijzigingen uitkeek naar de eerste kennismaking – “Je ziet zoveel in de fabriek voorbij komen dat je vanzelf nieuwsgierig wordt naar hoe de auto rijdt”-, bevestigt dat alles een tikkeltje zwaarder is geworden.

“Je gaat wat harder door een bocht, waardoor er meer krachten op je lichaam werken. Met name de nek, het bovenlichaam en de armen krijgen meer te verduren”, aldus de Nederlander die aan het eind van de dag P3 achter zijn naam zag staan.

Verstappen geeft in gesprek met de pers tevens aan dat het rijden met de nieuwe generatie Formule 1-auto’s niet enkel op fysiek vlak aanpassingen vereist, maar ook in de manier van rijden: “We kunnen en moeten met deze auto’s iets andere lijnen rijden. We kunnen niet meer zover de kerstones op rijden, omdat je met deze bredere banden sneller op het gras zit.”

Waar andere coureurs aangeven dat het moeilijker is geworden om dicht achter iemand te rijden en diegene te volgen, beweert Max Verstappen tot slot nog het tegendeel. “Nee, achter een andere auto aan rijden voelde niet heel anders dan voorheen.” Max Verstappen neemt op donderdag opnieuw plaats in de RB13. Op woensdag valt die eer zijn teamgenoot Daniel Ricciardo te beurt.

Max Verstappen staat de massaal toegestroomde pers te woord. ©Racepictures

Gerelateerd