Max Verstappen wil zijn sterke reeks doortrekken met een podiumplaats in Engeland. Na een derde plek in Canada werd hij tweede in Frankrijk en won hij de Grand Prix van Oostenrijk.

Verstappen stond in 2016 al eens op het podium in Silverstone. “Ik wil daar graag opnieuw naartoe”, zegt hij. “Het is een historisch circuit en heel leuk om op te rijden met veel snelle bochten. Becketts en Maggots zijn mijn favorieten. Het is er wel moeilijk inhalen, omdat het door de snelle bochten lastig is om dicht achter iemand te rijden, dus een lekker Brits buitje zou welkom zijn.”

Volgens Verstappen is het een bonus dat de race dichtbij het hoofdkwartier in Milton Keynes plaatsvindt. “Voor de monteurs en engineers is het een thuisweekend”, zegt hij. “Sowieso is het na drie drukke weken fijn om even een kort rustmoment te hebben richting de Grand Prix van Duitsland.”

Voor teamgenoot Daniel Ricciardo is de race in Silverstone ook een speciale. “Hier heb ik mijn eerste Grand Prix gereden”, verklaart hij. “Het is een circuit waar ik altijd van geniet en waar het me meestal goed af gaat. Al heb ik er nog nooit gewonnen. Hopelijk kan ik de zege wegkapen voor de neus van Lewis Hamilton en zijn trouwe fanschare. De Engelsen doen het momenteel toch te goed in de sport”, grapt hij.