Max Verstappen heeft voor het derde opeenvolgende jaar de FIA-prijs voor ‘Personality of the Year’ gewonnen. Verstappen nam de prijs vrijdagavond in ontvangst tijdens het FIA-gala.

De Nederlandse Red Bull-coureur werd tot FIA persoonlijkheid van het jaar verkozen na een stemming onder FIA-geaccrediteerde autosportjournalisten.

“Het is een uitdagend jaar geweest, een beetje een achtbaan. Zeker in het begin en in de nazomer nog. Er zijn lastige momenten geweest, maar uiteindelijk ook nog twee overwinningen. Het was een moeilijk jaar, maar ik heb er veel van geleerd, dus ik ben er uiteraard heel blij mee dat ik deze prijs heb gewonnen”, zegt Verstappen.

Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo won, na een stemming onder fans, de prijs voor inhaalactie van het jaar. Dat waren er eigenlijk drie-in-één, want de Australiër haalde in Bakoe in één keer Felipe Massa, Lance Stroll én Nico Hülkenberg in door ze na een safety car-herstart in de aanloop naar de eerste bocht uit te remmen.

De prijs voor de beste rookie ging naar Formule 2-coureur Charles Leclerc, die in zijn eerste seizoen in die klasse gelijk de titel claimde. Leclerc, een protegé van Ferrari, zal komend seizoen definitief de stap naar de Formule 1 zetten met Sauber, waarvoor hij dit jaar al een paar keer heeft getest.

De top drie uit het WK – wereldkampioen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel en Valtteri Bottas – was uiteraard ook aanwezig om de bijbehorende kampioenschapsbokalen op te halen. Mercedes-teambaas Toto Wolff mocht verder voor het vierde jaar op rij de beker voor de beste constructeur in ontvangst nemen.