Na drie races op stratencircuits vindt Max Verstappen het fijn om naar het traditionele circuit van Silverstone af te reizen. Daar verwacht hij met name dat de bandenslijtage een rol gaat spelen: “Het zal niet van een leien dakje gaan.”

Verstappen heeft vijf van de laatste zes races gewonnen en staat daardoor stevig bovenaan in het kampioenschap. De Nederlander heeft een voorsprong van 46 punten op teamgenoot Sergio Pérez en 49 punten op Charles Leclerc. Op Silverstone zal Verstappen snakken naar revanche na de race van vorig jaar, die al in de eerste ronde ten einde kwam door een crash met Lewis Hamilton.

Verstappen heeft er in ieder geval zin in om weer op het Britse circuit te racen. “Ik kijk ernaar uit om terug te gaan naar Silverstone, want het is een echte klassieke en historische race op de kalender”, blikt Verstappen vooruit op de Britse Grand Prix. “Er zijn daar zoveel geweldige fans en het is fijn om te weten dat we vlakbij het team in de fabriek in Milton Keynes zitten.”

Lees ook: Horner houdt rekening met ‘sterk Mercedes’ in Silverstone

Verstappen vindt het bovendien fijn om na drie stratencircuits weer naar een echt, traditioneel circuit te gaan. “De prestaties dit weekend zullen afhangen van het feit of we een goede balans vinden en we hebben ook een degelijke bandenstrategie nodig, aangezien de bandenslijtage daar hoog zal zijn”, verwacht Verstappen. “Er zijn dus genoeg dingen die we dit weekend goed moeten doen.” De regerend wereldkampioen weet: “Het zal niet van een leien dakje gaan.”