Max Verstappen heeft zich als zesde gekwalificeerd voor de Grand Prix van Bahrein. Verstappen moest het in Q3 afleggen tegen teamgenoot Daniel Ricciardo.

Tot op dat moment was Verstappen continu sneller dan zijn Red Bull-collega. Ook na de eerste run in het laatste kwalificatiedeel had de Nederlander nog een voorsprong van drie tienden van een seconde.

Dat veranderde met de laatste vliegende ronde. Verstappen verbeterde zijn 1:29,687 uit de eerste run niet meer. Ricciardo was wel sneller, en pakte meer dan een tiende op Verstappen. De Australiër start zondag zelfs voor Ferrari-coureur Kimi Räikkönen, die één plek voor Verstappen op de vijfde plek aan de race begint.

Terug gedrongen
Eerder, in de tweede kwalificatiesessie, werd Verstappen ook zesde. Hij leek achter de Mercedes- en Ferrari-rijders de vijfde tijd te rijden, maar werd op het nippertje door Nico Hülkenberg teruggedrongen naar de zesde positie. Verstappen moest zeven tienden toegeven op Lewis Hamilton.

In het eerste deel van de kwalificatie had Verstappen aan één vliegende ronde genoeg om de tweede plek op te eisen. Negen honderdsten was het verschil met Hamilton. Die reed echter wel op de softband, terwijl Verstappen de zachtere supersofts onder zijn RB13 had. Ook Bottas en de Ferrari’s stonden op softs. De Nederlander was bijna acht tienden sneller dan teamgenoot Ricciardo.