Max Verstappen heeft tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Brazilië beslag gelegd op de zesde plek. Zowel in de korte als de lange runs kwam Verstappens Red Bull nog snelheid tekort.

Op de zachte band kwam Verstappen tot een snelste rondetijd van 1:12,928. Daarmee was de Nederlander een tiende van een seconde langzamer dan teamgenoot Daniel Ricciardo. Hij moest zeven tienden toegeven op Lewis Hamilton, die de beste tijd reed. Verstappen legde op het circuit van Interlagos 45 ronden af.

Ook tijdens de lange runs in de tweede helft van de training kwam Verstappen niet echt in de buurt van de toptijden. Vooral de zachte band werkte nog niet helemaal lekker. Op de mediumband reed Verstappen bijna 25 ronden. Daarin was zijn snelheid beter. Verstappen was goed gewaagd aan teamgenoot Ricciardo en het gat met Hamilton was kleiner dan op de softs.

Opmerkelijk euvel
Verstappen begon de training met twee korte stints. De eerste reed hij op de medium-compound. Op de boordradio klaagde Verstappen over een opmerkelijk euvel: zijn vizier sloot niet goed, en een krachtige straal rijwind blies in zijn gezicht. Vervelend, maar geen reden voor Verstappen om voortijdig de pits op te zoeken.

Zijn tweede run reed Verstappen op zachte band. In die stint reed hij zijn snelste rondetijd. De ronde daarna was de Nederlander zelfs nog sneller op weg. Verstappen besloot echter de pits in te rijden, nadat hij erg wijd uit bocht elf was gekomen.