*

Verstappen ziet kans om jubileumrace Red Bull luister bij te zetten met mooi resultaat in Monaco

Daan de Geus

Daan de Geus

19 mei 2018 09:30

Verstappen ziet kans om jubileumrace Red Bull luister bij te zetten met mooi resultaat in Monaco
Red Bull

De Grand Prix van Monaco is Red Bulls 250ste race in de Formule 1, en dat op een circuit dat het team traditioneel gezien goed ligt. Met Max Verstappen en Daniel Ricciardo die ook nog eens vol vertrouwen zijn, kan het in Monte Carlo wel eens mooi samenvallen voor het team.

Verstappen scoorde vorig weekend in Spanje zijn eerste podiumplek van 2018, en noemt het geweldig om weer op het podium te hebben gestaan. In Barcelona constateerde hij verder dat Red Bulls RB14 sterk was in de laatste sector: “En die bestaat vooral uit langzame bochten, dus dat is precies wat we nodig hebben in Monaco.”

Verstappen is helemaal klaar voor de race in Monaco.

Het gebrek aan lange rechte stukken van het circuit in Monte Carlo moet Red Bull verder in de kaart spelen, terwijl het team en hij verder nog een nuttige test hebben afgewerkt in Barcelona. “Ik hoop dan ook op een goed weekend in Monaco”, vertelt Verstappen, die denkt dat het wel moet lukken er goed voor de dag te komen zolang Red Bull een goede set-up voor de auto vindt.

De Nederlander mag Monaco verder als een soort van thuisrace beschouwen, aangezien hij in de stadstaat woont. Hij kent de straten daar dus goed en weet – ook omdat hij al drie keer eerder aan de Grand Prix van Monaco heeft meegedaan – dat het een lastige baan is: “Maar wetende dat we kans hebben op een goed resultaat, geniet ik daar alleen maar meer van.”

Voor teamgenoot Ricciardo is het lange weekend Monaco sowieso genieten, want het is zijn favoriete race. “Omdat je nergens meer adrenaline en spanning voelt.” Het circuit is ‘bizar’, vindt de Aussie: “Ik wil niet zeggen dat we er niet moeten racen – want niets is leuker! – maar het is natuurlijk gekkenwerk om zo snel door de straten en zo dicht langs de muren te racen als wij in Monaco doen.”

Ricciardo gaat verder op zoek naar genoegdoening in Monaco, waar hij al drie keer op het podium heeft gestaan, maar nog nooit op de hoogste trede. Met name in 2016 was hij er dichtbij, maar greep hij door Red Bulls geblunder in de pits naast de zege. Ook hij put er verder vertrouwen uit dat Red Bull in Barcelona sterk was in de laatste sector. “Hopelijk laat dat zien waar we in Monaco toe in staat zijn.”

Ricciardo in 2017 in actie in de straten van Monte Carlo.