Max Verstappen heeft met 148 ronden en een eerste tijd een zeer nuttige testdag achter de rug op het Circuit de Barcelona-Catalunya. “We hebben zelfs meer gedaan dan gepland.”

“Het draaide erom de auto en banden nog beter te leren begrijpen”, vertelt Verstappen over zijn werkzaamheden op de dinsdag. Dat het team alle taken op de agenda afwerkte en zelfs nog tijd had voor meer, noemt hij daarbij uiteraard ‘heel goed’.

Verstappens snelste rondetijd na 148 ronden was een 1:17.528, waarmee hij net iets sneller was dan Renaults Carlos Sainz en Ferrari’s Sebastian Vettel. Mercedes-coureur Lewis Hamilton (zesde) kreeg net wat meer ronden op de teller: 151.

Voor Verstappen zit het er nu op in Barcelona. Het volgende op zijn kalender zijn de Jumbo Racedagen op Zandvoort, tijdens het komende pinksterweekend. Vandaag (woensdag) zit Red Bulls simulatorcoureur Jake Dennis achter het stuur van de RB14.

Dennis, 22, rijdt tegenwoordig in GT’s, na de afgelopen jaren in de Formule 3 en GP3 te hebben geracet. Voor Dennis gaat het er vooral om te ervaren hoe de RB14 in het echt is en de correlatie met de simulator evalueren.