Max Verstappen maakt zich niet druk om de kritiek die hij na de Grand Prix van Hongarije kreeg op zijn rijstijl. Het is juist een goed teken dat zijn acties stof doen opwaaien, vindt Verstappen.

In het gevecht om de vijfde plaats op de Hungaroring verloor Räikkönen een stuk van zijn voorvleugel doordat hij tegen Verstappen aanreed. Volgens de Ferrari-coureur kwam dat doordat Verstappen in de remzone van positie veranderde. Ook andere coureurs leverden kritiek op de Nederlander.

Verstappen ligt niet wakker van de kritiek, zegt hij nu tegen Autosport. “Ik zie het altijd als iets positiefs. Als mensen het over je hebben, doe je iets goed. Er zijn altijd mensen die kritiek op je hebben. Sommige mensen zijn voor je, andere mensen tegen. Ik doe gewoon mijn uiterste best voor het team omdat we tegen Ferrari vechten. En dan laat je er niet zomaar iemand voorbij.”

Limiet
Vlak na het incident met Räikkönen liet Verstappen weten dat hij nergens spijt van had. Ook nu houdt hij vol dat het noodzakelijk is om de grens op te zoeken. “Ik rij natuurlijk altijd op de limiet – zo word je succesvol. Als je eronder blijft zitten, bereik je niets. De kritiek verandert voor mij dus niets, ik blijf gewoon net zo rijden als altijd want daar is niets mis mee.”

Op Spa-Francorchamps, waar het kampioenschap dit weekend verder gaat, kwamen Verstappen en Räikkönen elkaar vorig jaar al tegen. In de slotfase van de race probeerde Verstappen met een spectaculaire actie de zevende plek van Räikkönen af te pakken, maar dat mislukte.