Waar Red Bull voor de zomerstop dankzij het werk van Honda flinke stappen maakte, stond Max Verstappen in Spa-Francorchamps toch weer achter bij Ferrari’s en Mercedessen. De oorzaak is duidelijk voor de Nederlander: “We komen vermogen tekort”. 

Lees ook: Leclerc leidt Ferrari naar één-twee in de kwalificatie in Spa

Meer dan een seconde was het gat tussen Max Verstappen en polesitter Charles Leclerc. Een groot gat, ziet ook de Nederlander. “Ik denk dat Ferrari gewoon echt sneller is dit weekend”, vertelt hij Ziggo Sport. Hij ziet echter ook dat het gat met Mercedes helemaal niet zo groot is. “Ten opzichte van Mercedes zitten we goed. Zeker met de problemen die we vanochtend hadden zitten we dichtbij, dus ik verwacht wel dat we met hen de strijd aankunnen.”

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

Foto: Motorsport Images.

‘Jammer op een circuit waar je vermogen nodig hebt’
De Red Bull verliest het vooral op de rechte stukken, wat te wijten is aan een gebrek aan vermogen. Tegen de verzamelde pers licht Verstappen toe wat het probleem is. “Ik kon de powermode niet gebruiken, want ik kreeg een error. De motor houdt het vermogen dan tegen. Je gaat heel lang vol gas op dit circuit, dat is zwaar voor de motor”, probeert hij te bedenken was de oorzaak van de error kan zijn. “Dit is wel jammer op een circuit waar je vermogen nodig hebt.”

Voor morgen ziet de Nederlander toch mogelijkheden, omdat het tempo dan omlaag gaat. “In de race kan je niet met je kwalificatiemodus rijden, dus hebben we er minder last van. Dan zullen we er automatisch ook wat dichterbij zitten.” Daarnaast kan het weer een factor spelen, aldus de Nederlander. “Morgen is de temperatuur natuurlijk anders, maar het is lastig te voorspellen wat dat gaat betekenen. Maar het kan zeker wat aan de verhoudingen doen.”

Foto: Motorsport Images.