Max Verstappen is te spreken over zijn performance dit seizoen in de Red Bull. De Nederlander zegt dit jaar minder fouten te maken en constanter te presteren.

Aan het einde van vorig seizoen lagen de verwachtingen hoog, het Oostenrijkse team eindigde op een tweede plek voor de constructeurstitel achter winnaar Mercedes. Het team hoopte na een prima 2016 de aansluiting te vinden met Mercedes maar werd tijdens de wintertests ingehaald door Ferrari.

De gevolgen daarvan, mochten er geen gekke dingen gebeuren, is een strijd om de vijfde en zesde plek voor Verstappen en teamgenoot Daniel Ricciardo. Maar Verstappen hoor je niet klagen: “Ik weet echt wel dat ik niet kan winnen op dit moment. Dat is gewoon zo. Uiteindelijk maakt het niet uit. Als je gewoon een auto hebt waarmee je voor de topvier vecht, dan probeer je daar wel alles aan te doen. Als je een kans op een podium hebt zoals in Monaco en die wordt uiteindelijk om zeep geholpen, ben je evengoed pissig.”

Maar volgens teamgenoot Ricciardo komt Red Bull dichterbij de leiders van het klassement. “In Barcelona hebben we een flinke update gehad, sommige delen daarvan werkte en andere niet”, zegt hij tegen Motorsport. “Na Monaco hebben beter inzicht gekregen in wat wel en niet werkt en kunnen we een stap in de goede richting zetten.”

Daniel Ricciardo arriveert op het Circuit Gilles Villeneuve. ©Racepictures

Na de update in Barcelona lag er tijdens de kwalificatie nog maar zestiende tussen de Red Bull van Ricciardo en de poleposition van Mercedes coureur Lewis Hamilton. In Monaco was dit verschil al afgenomen tot drietiende. “De data die we in die races hebben verzameld geeft ons een goed beeld van de richting die we op moeten gaan”, geeft Ricciardo aan.

Ook Verstappen denkt dat de nieuwe set-up kan helpen de afstand naar Mercedes en Ferrari kan verkleinen. “De vernieuwingen op de auto zorgen voor een stabieler gevoel. De auto is beter in balans en alles werkt zoals we dat graag willen zien.” Toch ziet hij een moeilijk weekend tegemoet: “Vergeleken met Monaco past dit circuit niet echt bij onze auto.”